Начин на приготвяне
Нарежете патладжана на шайби с ширина около 1 см, посолете и оставете за 30 минути, за да се изцеди от тях горчивият сок.
Замесете каймата много добре, с половината ситно нарязан лук и черен пипер на вкус, оставете така до момента, в който ще ви потрябва.
В тиган налейте олиото и запържете останалия ситно нарязан лук, след 3 минути добавете нарязаната на кубчета чушка, а след други 3 минути - и предварително обелените и нарязани на кубчета домати, варите до изпаряване на сока им – до мазнина.
Поръсете с ригана, джоджена, ситно нарязаните магданоз и скилидки чесън и червен пипер, разбъркайте и отстранете от котлона.
В тавичка, намазана с олио, редувайте резен патладжан и малко кюфте, оформено от каймата, така до изчерпването им.
Отгоре полейте с готовия сос и поставете в фурната нагрята на 180 градуса, печете за около 45-50 минути.