Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Патладжан с кайма по турски

Патладжан с кайма по турски

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Патладжан с кайма по турски
Снимка: Мария Симова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • патладжан - 2 бр.
  • кайма - 500 г
  • лук - 1 глава голяма
  • домати - 2 бр.
  • олио - 70 мл
  • чушки - 1 бр. червена
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • джоджен - щипка сух
  • риган - щипка сух
  • магданоз - 4 - 5 стръка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана на шайби с ширина около 1 см, посолете и оставете за 30 минути, за да се изцеди от тях горчивият сок.

Замесете каймата много добре, с половината ситно нарязан лук и черен пипер на вкус, оставете така до момента, в който ще ви потрябва.

В тиган налейте олиото и запържете останалия ситно нарязан лук, след 3 минути добавете нарязаната на кубчета чушка, а след други 3 минути - и предварително обелените и нарязани на кубчета домати, варите до изпаряване на сока им – до мазнина.

Поръсете с ригана, джоджена, ситно нарязаните магданоз и скилидки чесън и червен пипер, разбъркайте и отстранете от котлона.

В тавичка, намазана с олио, редувайте резен патладжан и малко кюфте, оформено от каймата, така до изчерпването им.

Отгоре полейте с готовия сос и поставете в фурната нагрята на 180 градуса, печете за около 45-50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: