Лесна пилешка яхния с грах

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Мастър Шеф
294
2k
688
554
02/09/2018
"Пилето с грах си е истинска класика, която с удоволствие ще опитате, повторите, че и потретите "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
33 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо185 802
  • Преглеждания за месеца18088
  • Преглеждания за седмицата1405
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена33

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се варят. Обезкостяват се на по-едри парчета.

Лукът се изчиства и нарязва на ситно. Морковът се измива и настъргва. В тиган се слага олио да загрее. Добавя се лукът да се запържи. Добавя се и морковът. Разбъркват се.

Слагат се брашното и червеният пипер да се запържат. Разбърква се непрекъснато. Добавя се доматеният сок. Сипва се сокът от граха.

Добавя се и малко вода. Добавят се грахът и пилешките мръвки.

Подправя се със сол, черен пипер и чубрица.

Оставя се да покъкри и вашата пилешка яхния е готова.

Силиконов капак за отцеждане - 3 в 1 - 29 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконов капак за отцеждане - 3 в 1 - 29 см
17.00 лв.
13.09 лв.
Виж ››

С удобен размер и ергономична форма - този капак превръща отцеждането на сварените продукти в детска игра, може да се използва и като подложка за горещи съдове

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
04.05.2020 23:23
Много обичам ястия със грах и зелен боб! И с огромно желание си ги готвя и хапвам!
1
0