Лесна пилешка яхния с грах

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Мастър Шеф
301
2k
697
659
1
02/09/2018
"Пилето с грах си е истинска класика, която с удоволствие ще опитате, повторите, че и потретите"
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
37 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо298 215
  • Преглеждания за месеца4601
  • Преглеждания за седмицата819
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена37

Необходими Съставки

  • грах - 400 г от консерва (количество без сока)
  • пилешко бутче - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сок - 200 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се варят. Обезкостяват се на по-едри парчета.

Лукът се изчиства и нарязва на ситно. Морковът се измива и настъргва. В тиган се слага олио да загрее. Добавя се лукът да се запържи. Добавя се и морковът. Разбъркват се.

Слагат се брашното и червеният пипер да се запържат. Разбърква се непрекъснато. Добавя се доматеният сок. Сипва се сокът от граха.

Добавя се и малко вода. Добавят се грахът и пилешките мръвки.

Подправя се със сол, черен пипер и чубрица.

Оставя се да покъкри и вашата пилешка яхния е готова.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Милена
Милена
15.12.2020 10:19
Една от любимите ми .. Страхотно!
1
0
Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
04.05.2020 23:23
Много обичам ястия със грах и зелен боб! И с огромно желание си ги готвя и хапвам!
1
0