Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Лесна пилешка яхния с грах

Лесна пилешка яхния с грах

Лесна пилешка яхния с грах
Снимка: Виктория Константинова
1 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Пилето с грах си е истинска класика, която с удоволствие ще опитате, повторите, че и потретите"

Необходими Продукти

  • грах - 400 г от консерва (количество без сока)
  • пилешко бутче - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сок - 200 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се варят. Обезкостяват се на по-едри парчета.

Лукът се изчиства и нарязва на ситно. Морковът се измива и настъргва. В тиган се слага олио да загрее. Добавя се лукът да се запържи. Добавя се и морковът. Разбъркват се.

Слагат се брашното и червеният пипер да се запържат. Разбърква се непрекъснато. Добавя се доматеният сок. Сипва се сокът от граха.

Добавя се и малко вода. Добавят се грахът и пилешките мръвки.

Подправя се със сол, черен пипер и чубрица.

Оставя се да покъкри и вашата пилешка яхния е готова.

Ако обичате грах, опитайте и другите ни предложения за пиле с грах или пробвайте нашите класики за телешко с грах и грах яхния.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
510
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Супер! Много вкусна и лесна пилешка яхния!
28.10.2024 18:46
Анонимен
Анонимен
Благодаря за рецептата! Много вкусно стана ?
29.07.2024 04:24
Cvetoslav
Cvetoslav
Вместо вода може бульона от месото.
01.11.2023 22:51
10
MpaBKa
MpaBKa
Това в тиган ли се готви или тенджера? Никъде не виждам да се пресипват продуктите в тенждера.
13.08.2023 11:54
3
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Какъв е този сок от грах? Ако граха е замръзен от къде да го вземем, този сок? Може ли просто вода да се добави?
26.03.2023 12:18
4
3
2
Покажи всички подкоментари
Юлиан Марков
Юлиан Марков
И на мен ми харесва.
24.01.2023 09:33
3
Анонимен
Анонимен
Хубаво е и картофите да пише, кога се добавят ?
04.01.2023 10:07
4
4
3
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
Бих добавила и листо дафинов лист и копър, иначе супер
20.11.2022 16:25
6
1
Анонимен
Анонимен
Учила съм
31.07.2021 19:14
3
Милена
Милена
Една от любимите ми .. Страхотно!
15.12.2020 10:19
5
Niki Zhelyazkova
Niki Zhelyazkova
Много обичам ястия със грах и зелен боб! И с огромно желание си ги готвя и хапвам!
04.05.2020 23:23
5
2