Лесна пилешка яхния с грах

02/09/2018
Виктория Георгиева
отВиктория ГеоргиеваПомощник Готвач158592
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 137
  • Преглеждания за месеца643
  • Преглеждания за седмицата68
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • грах - 400 г от консерва (количество без сока)
  • пилешко бутче - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • доматен сок - 200 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се варят. Обезкостяват се на по-едри парчета.

Лукът се изчиства и нарязва на ситно. Морковът се измива и настъргва. В тиган се слага олио да загрее. Добавя се лукът да се запържи. Добавя се и морковът. Разбъркват се.

Слагат се брашното и червеният пипер да се запържат. Разбърква се непрекъснато. Добавя се доматеният сок. Сипва се сокът от граха.

Добавя се и малко вода. Добавят се грахът и пилешките мръвки.

Подправя се със сол, черен пипер и чубрица.

Оставя се да покъкри.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар