Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото месо, измийте и го подсушете.
Сложете го в тенджера, залейте с вода и включете котлона. Щом водата кипне, я отлейте.
Нарежете обелените гъби. Сложете ги при пилето, добавете нарязаните картофи и лук.
Налейте олиото, добавете черен пипер и сложете да се задушава яхнията докато остане на мазнина. Прибавете червения пипер и налейте около 800 мл гореща вода.
Оставете яхнията да се вари 15 минути, добавете натрошения пилешки бульон и граха от консерва. Овкусете и с чубрица. Продължете да готвите до пълно омекване на продуктите.
За да сгъстите яхнията, сложете брашното и го разредете с вода до получаване на кашичка.
Постепенно я излейте и разбърквайте. Оставете яхнията да къкри още 1-2 минути и махнете от котлона.
Пилешка яхния с грах и картофки е готово.