Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Пилешка яхния с грах и картофки

Пилешка яхния с грах и картофки

Илияна ДимоваИлияна Димова
Новак
31120563
Пилешка яхния с грах и картофки
Снимка: Илияна Димова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Много вкусно се получава всеки път това пилешко с грах и картофи"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 - 600 грама
  • грах - 2 ч.ч. от консерва
  • картофи - 2 - 3 броя
  • печурки - 5 - 6 бр. пресни
  • лук - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • олио - 1/2 к.ч.
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • чубрица - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо, измийте и го подсушете.

Сложете го в тенджера, залейте с вода и включете котлона. Щом водата кипне, я отлейте.

Нарежете обелените гъби. Сложете ги при пилето, добавете нарязаните картофи и лук.

Налейте олиото, добавете черен пипер и сложете да се задушава яхнията докато остане на мазнина. Прибавете червения пипер и налейте около 800 мл гореща вода.

Оставете яхнията да се вари 15 минути, добавете натрошения пилешки бульон и граха от консерва. Овкусете и с чубрица. Продължете да готвите до пълно омекване на продуктите.

За да сгъстите яхнията, сложете брашното и го разредете с вода до получаване на кашичка.

Постепенно я излейте и разбърквайте. Оставете яхнията да къкри още 1-2 минути и махнете от котлона.

Пилешка яхния с грах и картофки е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: