Балканска лютеница

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
472
2k
829
1k
4
03/09/2018
"И ако се чудите къде точно се прави най-вкусната лютеница, нека ви дадем точни координати - на Балканите"
Приготвяне120 мин.
Готвене120 мин.
Общо240 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 589
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите се нареждат в тавата на фурната върху хартия за печене. Пекат се в умерена фурна, докато люспата се спука и леко покафенеят, после се обелват и нарязват на парчета.

Чушките се изпичат по същия начин, после се слагат в тенджера с капак да се задушат, по този начин се белят по-лесно. След това се маха люспата и се почистват от семките.

Може и предварително да се изтърбушат и да се отстранят семките и да се изпекат. След това се нарязват на парченца.

Докато се пекат зеленчуците, може да се приготвят бурканчета, които се измиват и подсушават.

В тенджера се приготвя маринатата, като захарта, олиото, водата, оцета и солта се кипват.

Приготвените зеленчуци се добавят и всичко се вари около 10-15 минути.

По желание се подправя с пресни подправки - целина, магданоз и чесън.

След това се насипва в подготвените бурканчета и се стерилизират 10 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар