Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гевреци»Бретцели с оризово брашно

Бретцели с оризово брашно

Бретцели с оризово брашно
Снимка: Веселина Константинова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15
"Вкусни бретцели, които да си похапнете за закуска"

Необходими Продукти

  • вода - 1 и 1/2 чаши
  • суха мая - 1 пaкетче (7 г)
  • кафява захар - 2 с.л.
  • сол - 1 и 1/4 ч.л.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • оризово брашно - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 2 с.л.
  • масло - за намазване
  • морска сол - едро смляна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята във водата. Добавете захарта, солта и брашното.

Замесете гладко и еластично тесто и оставете да втаса за около 30 минути.

В съд налейте водата и сложете да заври. Добавете содата бикарбонат.

От втасалото тесто оформете топчета и с ръце изтеглете на фитил, който се завива на кравай.

Разбъркайте содения разтвор и потопете бретцелите в него. След като изплуват, ги извадете с помощта на решетъчна лъжица.

Наредете ги в намазнена тава на разстояние един от друг.

Бретцелите изпечете в предварително загрята до 220 градуса фурна, докато се зачервят.

Малко преди готовност ги намажете с разтопено масло, посипете с едрата морска сол и допечете за още няколко минути до златист загар.

Бретцелите с оризово брашно са много сполучливи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: