Кафе Макиато

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Иноватор
292
2k
678
527
03/09/2018
Приготвяне3 мин.
Готвене3 мин.
Общо6 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 904
  • Преглеждания за месеца249
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кафе

Начин на приготвяне

В малка чаша за кафе се пуска 1 нормално еспресо.

Прясното мляко се сипва в желязно канче. Загрява се с тръбата за топъл въздух на кафе машината. Предварително трябва да е изкарана водата, която е в тръбата.

Първоначално се потапя само върхът на тръбата. След като млякото се загрее, тръбата се потапя повече. Целта е да се образува пяна от мляко.

Когато пяната е готова се взима малка лъжичка. С лъжичката се изгребва само пяната и де слага върху еспресото. По желание се овкусява със захар.

Ако обичате да пиете по-силно кафе, може да направите същото с двойно кафе в по-голяма чаша. Процедурата с млякото се повтаря.

Порцеланов буркан за кафе - 900 мл
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Порцеланов буркан за кафе - 900 мл
9.00 лв.
Виж ››

Какъв по-подходящ съд за съхранение на кафе от стилен порцеланов буркан с надпис кафе, питаме ние

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар