Кафе Макиато

03/09/2018
Приготвяне3 мин.
Готвене3 мин.
Общо6 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 823
  • Преглеждания за месеца217
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка чаша за кафе се пуска 1 нормално еспресо.

Прясното мляко се сипва в желязно канче. Загрява се с тръбата за топъл въздух на кафе машината. Предварително трябва да е изкарана водата, която е в тръбата.

Първоначално се потапя само върхът на тръбата. След като млякото се загрее, тръбата се потапя повече. Целта е да се образува пяна от мляко.

Когато пяната е готова се взима малка лъжичка. С лъжичката се изгребва само пяната и де слага върху еспресото. По желание се овкусява със захар.

Ако обичате да пиете по-силно кафе, може да направите същото с двойно кафе в по-голяма чаша. Процедурата с млякото се повтаря.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар