Телешки Пържоли от шол

05/09/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо803
  • Преглеждания за месеца24
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкия шол нарязваме на пържоли с дебелина около 1 см. Начукваме и поръсваме със сол и черен пипер.

В тиган, в който сме сипали олио, запържваме, за да се свият и придобият истинския си размер.

Нареждаме в тенджера и между пържолите слагаме няколко дафинови листа, едната глава лук, нарязана на дебели колелца и другите подправки. Наливаме топла вода 3-4 пръста над месото.

Останалата глава лук изпържваме в мазнината, останала от пържолите, както и настъргания морков, нарязаната чушка.

Оставяме така докато омекнат и след това прибавяме настъргания домат, брашното и червен пипер.

Получената смес прибавяме към вече врящите пържоли, като разбъркваме, така че да се получи хомогенна смес.

Оставяме да поври няколко минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар