Начин на приготвяне
Телешкия шол нарязваме на пържоли с дебелина около 1 см. Начукваме и поръсваме със сол и черен пипер.
В тиган, в който сме сипали олио, запържваме, за да се свият и придобият истинския си размер.
Нареждаме в тенджера и между пържолите слагаме няколко дафинови листа, едната глава лук, нарязана на дебели колелца и другите подправки. Наливаме топла вода 3-4 пръста над месото.
Останалата глава лук изпържваме в мазнината, останала от пържолите, както и настъргания морков, нарязаната чушка.
Оставяме така докато омекнат и след това прибавяме настъргания домат, брашното и червен пипер.
Получената смес прибавяме към вече врящите пържоли, като разбъркваме, така че да се получи хомогенна смес.
Оставяме да поври няколко минути.