Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки воденички с кускус

Пилешки воденички с кускус

Пилешки воденички с кускус
Снимка: Виктория Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки воденички - 750 г
  • кускус - 400 г
  • кисели краставички - 7 бр.
  • готварска сметана - 200 мл.
  • чесън - 4 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките воденички се измиват. Варят се. Когато водата заври се посолява. Кускусът се вари според указанията около 10 минути. В тиган се сипва малко олио. Слагат се воденичките да се запържат.

Чесънът се изчиства и се пресова на пресичка. Добавя се в тигана. Киселите краставички се нарязват на кубченца. Кускусът и киселите краставички се добавят в тигана. Разбърква се.

Добавя се готварската сметана. Бульонът се натрошава и се овкусява с него и със сол. Магданозът се мие и нарязва на ситно.

Добавя се малко преди кускусът да се отстрани от котлона. Разбърква се.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: