Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мармалад»Непасиран мармалад от праскови по стара рецепта

Непасиран мармалад от праскови по стара рецепта

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Непасиран мармалад от праскови по стара рецепта
Снимка: Яница Николова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • праскови - 3 кг
  • захар - 1 кг
  • лимонена киселина - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прасковите се измиват и нарязват на шестинки или осминки. Посипват се със захарта. След около 5-6 часа се слагат да врят около 10 минути и се отстраняват от котлона.

Оставят се за 3-4 часа, след това се варят до необходимата гъстота. Проверява се на порцеланова чиния, капка от сиропа не трябва да се разлива. Накрая се прибавя лимонената киселина.

Насипва се горещо в сухи бурканчета. Вари се около 5 минути, като бурканчетата се нареждат обърнати с капачката надолу във висока тава. Налива се вода около 2-3 см, да покрие капачките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: