Пълнозърнест ориз със задушени зеленчуци

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
216
746
611
430
1
05/09/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 658
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате добре ориза, след което се вари в съотношение 1 към 4 за около 50 минути. След като е готов се отцежда и измива с хладка вода.

Докато оризът се вари слагаме моркова, гъбите и чушката на пара за около 25 минути, последните 10 минути добавяме граха и наситнения лук.

Когато и те са готови ги нарязваме на малки кубчета и добавяме към ориза, добавяме черен и червен пипер , сол, куркума на вкус.

Режем магданоза и го добавяме накрая заедно със сусама.

Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тиган с незалепващо покритие и две дръжки - 20 см
21.00 лв.
Виж ››

Ето на това му се казва удобство - дълбок, висококачествен тиган с две дръжки - практичен и необходим във всеки дом

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар