Начин на приготвяне
Месото се нарязва на парченца, лукът се нарязва на полумесеци. В тиган се загрява олио и запържваме месото поръсено със сол и черен пипер. Добавя се нарязаният лук, разбърква се за кратко да се задуши.
След 2 минути прибавяме червен пушен пипер и разреждаме с пилешкия бульон. Прибавя се подправките на вкус и готвим на тих огън 3-4 степен докато остане течността на половина.
Опитва се месото, ако не е сварено се долива още бульон, докато е готово. Можете да сварите бял боб или като мен да ползвате от консерва.
Смесва се накрая бобът с месото, оставяме още 2-3 минути да се съединят вкусовете и поръсваме с пресен и сух джоджен.
Хапваме с топла пита и чаша вино. Да ви е сладко!