Свинско с бял боб в тиган

Свинско с бял боб в тиган
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
06/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3
"Три подправки, с които бобът става неустоим - джоджен, мащерска, свинско"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • лук - 1 глава
  • боб - 250 г сварен (едър)
  • пилешки бульон - 300 мл, разтворен в гореща вода
  • риган
  • мащерка
  • джоджен
  • сол
  • черен пипер
  • червен пушен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парченца, лукът се нарязва на полумесеци. В тиган се загрява олио и запържваме месото поръсено със сол и черен пипер. Добавя се нарязаният лук, разбърква се за кратко да се задуши.

След 2 минути прибавяме червен пушен пипер и разреждаме с пилешкия бульон. Прибавя се подправките на вкус и готвим на тих огън 3-4 степен докато остане течността на половина.

Опитва се месото, ако не е сварено се долива още бульон, докато е готово. Можете да сварите бял боб или като мен да ползвате от консерва.

Смесва се накрая бобът с месото, оставяме още 2-3 минути да се съединят вкусовете и поръсваме с пресен и сух джоджен.

Хапваме с топла пита и чаша вино. Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: