Сух миш-маш

09/09/2018
"Любимият аламинут на българите - миш-маш, но в сух вариант "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 074
  • Преглеждания за месеца153
  • Преглеждания за седмицата45
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • чушки - 2.5 кг за предпочитане зелени и по - изсъхнали
  • домати - 1 бр. средно голям (по - добре твърд)
  • яйца - 5 бр.
  • сирене - 250 г
  • олио - по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките се почистват и нарязват на малки парченца, за предпочитане еднакви. Слагат се в загрятата предварително мазнина в дълбок тиган, за да пръска по-малко, и се пържат до златисто.

Съвет - бъркайте съвсем рядко отначало, а накрая следете да не загорят. Отначало чушките пускат доста течност, но е хубаво да се пържат докато тя се изпари.

Доматът се нарязва на малки парченца и се добавя към за пържените вече чушки. След още десетина минути пържене добавете разбитите яйца и натрошеното сирене. Бъркайте усърдно, докато цялата смес не се запържи.

Съвет: Ако оберете с пръст или лъжичка черупките на яйцата, от 4 яйца ще съберете 1 белтък на цяло яйце.

Да Ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар