Начин на приготвяне
Форма за торта с диаметър 26 см. Хартия за печене-2 листа.
В купа сложих захарта, какаото, брашното, солта, бакпулвера и разбърках с вилица. Добавих ванилията, разтопеното масло и отново разбърках.
Сложих яйцата, прясното мляко и кафето. Разбих с миксер на слаб оборот до хомогенна смес. Сместа разделих на две равни части. Във формата сложих хартия за печене и изсипах едната част.
Пекох в загрята фурна на 180 градуса около 15 минути или до готовност. По този начин изпекох и втория блат. Сместа може да се раздели на три и да се изпекат 3 блата, ако не се слагат мъфини.
Готовите блатове оставих да изстинат. Мъфините разрязах на филии. В купа сложих карамелизираното мляко и отгоре начупих шоколада. Затоплях на няколко пъти за секунди в микровълнова и бърках до разтапянето на шоколада.
Поставих ринг за торта върху поднос и сложих единия блат. Намазах с крема и поръсих с половината малини. Отгоре сложих нарязаните мъфини и леко притиснах.
Към останалия крем добавих разбитата сметана. Аз разбърках сместа набързо с миксер.
Нанесох върху мъфините и сложих останалите малини. Покрих с другия блат, притиснах и нанесох останалия крем.
Щом започне да стяга отгоре с вилица направих кръгови движения. Прибрах шоколадовата торта в хладилник за една нощ.
Освободих от ринга и отстрани нанесох орехи.
Мега шоколадовата торта с малини е готова.
Коментари