Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Винаги сполучлив кекс с какао

Винаги сполучлив кекс с какао

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Автор
2k12k7k11k13
Винаги сполучлив кекс с какао
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 4
09/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
7
"Избрани рецепти из рубриката Кекс за душата - Винаги сполучлив кекс с какао"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • ванилии - 2 бр.
  • брашно - 2.5 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • какао - 1 с.л.
  • топинг от горски плодове - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чашата, която използвах, е с вместимост 250 мл.

Включваме фурната на 160 градуса с вентилатор и слагаме решетката на най-ниското ниво, но не на дъното на фурната.

Ако фурната ви няма вентилатор се включва на 250 градуса. Чукваме яйцата и разбиваме за 1 минута с миксера, като след това добавяме захарта и ванилията.

Разбиваме минимум 5 минути на максимална степен на миксера, докато се получи пухкав крем.

Олиото добавяме след това и продължаваме с разбиването, като прибавяме и киселото мляко и разбъркваме още малко.

В съд смесваме брашното и бакпулвера, разбъркваме добре и с шпатулата разбъркваме до получаването на гладък и пухкав крем.

Изливаме половината от готовата смес във формата, която предварително сме намазали с масло или олио и сме я поръсили с брашно.

Добавяме към останалата половина какаото и разбъркваме, като изсипваме върху бялата, като не разбъркваме, а оставяме така.

Поставяме във фурната и оставяме на същите градуси, ако е с вентилатор, а ако няма намаляваме на 180 градуса. Печем минимум 1 час.

Вадим кекса от фурната, изчакваме 5 минути и докато е още топъл го изваждаме от формата. Поръсваме с топинг от горски плодове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: