Начин на приготвяне
За тестото:
Разбърквате брашното, маята и солта. Сипвате водата и зехтина. Разбърквате с миксер добре и омесвате тесто.
Прехвърляте върху набрашнена повърхност и месите още 5 минути. Готовото тесто оставяте 15 минути, след което разделяте на 4 части.
Оформяте плоски питки.
За плънката:
Печените чушки отцеждате и почиствате. Нарязвате ги на тънки ивици.
Аспержите се почистват и нарязват на парчета. Нарязаните аспержи разбърквате заедно със зехтина и солта.
Фурната предварително се загрява на 220°C.
Поръсвате със сиренето. Отгоре нареждате зеленчуците. Накрая поръсвате с черния пипер.
Пекат се 20-30 минути.