Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с чери и аспержи

Пица с чери и аспержи

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2161
Пица с чери и аспержи
Снимка: Ваня Величкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Не можем да откажем парче от тази чудна пица"

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • вода - 125 мл
  • мая - 1 ч.л. суха
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • песто - 3/4 ч.ч.
  • моцарела - 400 г
  • аспержи - 6 бр.
  • чери домати - 10 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хладка вода активирайте маята заедно със захарта и щипка брашно. Отделно пресейте заедно брашното и солта.

Когато маята шупне, я добавете към брашнената субстанция и разбъркайте. Прибавете зехтина и замесете меко тесто.

Оставете на топло да втаса за около час. Според вкуса разточете на тънка или по-дебела кора. Намажете с малко зехтин готовата кора. Отгоре намажете с песто.

Поръсете с наситнена моцарела. Във вряща вода пуснете аспержите за 4-5 минути, след което ги сложете в купа с лед или под студена вода.

Сложете подсушените аспержи върху пицата. Нарежете на половинки черитата и сложете и тях. Печете около 15 минути на 190 градуса.

Пицата с чери и аспержи е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: