Начин на приготвяне
В хладка вода активирайте маята заедно със захарта и щипка брашно. Отделно пресейте заедно брашното и солта.
Когато маята шупне, я добавете към брашнената субстанция и разбъркайте. Прибавете зехтина и замесете меко тесто.
Оставете на топло да втаса за около час. Според вкуса разточете на тънка или по-дебела кора. Намажете с малко зехтин готовата кора. Отгоре намажете с песто.
Поръсете с наситнена моцарела. Във вряща вода пуснете аспержите за 4-5 минути, след което ги сложете в купа с лед или под студена вода.
Сложете подсушените аспержи върху пицата. Нарежете на половинки черитата и сложете и тях. Печете около 15 минути на 190 градуса.
Пицата с чери и аспержи е готова.