Начин на приготвяне
Режат се 10 средно големи парчета кашкавал. В кюфтетата се мушка по 1 парче кашкавал и се оформят кюфтенца.
Тавичка се подмазва с олио. Нареждат се кюфтетата в тавата. Слагат се да се пекат. През това време в тиган се загрява малко масло.
Добавя се брашното да се запържи. Бърка се. Постепенно се добавя прясното мляко, като се бърка непрекъснато с тел.
Когато се добави цялото мляко, сосът се овкусява. Добавят се сол, черен пипер и малко индийско орехче.
Когато Бешамелът е готов и кюфтетата са запечени, се поливат със соса. Останалият кашкавал се настъргва. Поръсват се кюфтетата.
Отново се връща във фурната да се запече до златисто.