Уникално пиле по мексикански

11/09/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 973
  • Преглеждания за месеца319
  • Преглеждания за седмицата50
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • кромид лук - 1 кг
  • пилешко филе - 1 кг пеперуда
  • олио - 4 с.л. зехтин
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • кориандар - 1/4 ч.л.
  • червен пипер - 3 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • копър - 1/4 ч.л. сух
  • сол - на вкус
  • соев сос - 3 с.л
  • За соса
  • червени чушки - 7 бр.
  • зелени чушки - 7 бр.
  • готварска сметана - 500 мл
  • олио - 3 с.л. или зехтин
  • царевица - консервирана за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на жулиени и се поръсва с подправките. Можете да прибавите или на махнете от тях по ваш вкус. Оставя се да преседи с тях поне 30 минути.

Лукът се реже на полумесеци и се пържи в покрит с мазнина тиган до леко покафеняване.

Вади се от тигана, сипва се отново мазнина и се пържи овкусеното месо. Когато се запържи, се сипват 3-4 с.л. соев сос, похлупва се с капак и се оставя десетина минути. После към него се връща лукът и се оставя още 10 минути да се смесят вкусовете.

В друг тиган се запържват печените, обелени и нарязани на ивици чушки. След това се прибавя готварската сметана, посолява се и се оставя да поври, докато сосът стане жълтеникав на цвят и се посгъсти.

Поднася се, като в чиния първо се сипва от лучено-месната смес, върху нея се сипва от соса и по желание се наръсва консервирана царевица и лют пипер или чили.

Всъщност, ако обичате люто, можете да сложите люти подправки и в месото.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар