Начин на приготвяне
Месото се реже на жулиени и се поръсва с подправките. Можете да прибавите или на махнете от тях по ваш вкус. Оставя се да преседи с тях поне 30 минути.
Лукът се реже на полумесеци и се пържи в покрит с мазнина тиган до леко покафеняване.
Вади се от тигана, сипва се отново мазнина и се пържи овкусеното месо. Когато се запържи, се сипват 3-4 с.л. соев сос, похлупва се с капак и се оставя десетина минути. После към него се връща лукът и се оставя още 10 минути да се смесят вкусовете.
В друг тиган се запържват печените, обелени и нарязани на ивици чушки. След това се прибавя готварската сметана, посолява се и се оставя да поври, докато сосът стане жълтеникав на цвят и се посгъсти.
Поднася се, като в чиния първо се сипва от лучено-месната смес, върху нея се сипва от соса и по желание се наръсва консервирана царевица и лют пипер или чили.
Всъщност, ако обичате люто, можете да сложите люти подправки и в месото.