Начин на приготвяне
Изпичаме зеленчуците на огън. В това число слагам и доматите.
Задушаваме ги, за да могат да се белят по-лесно.
Обелваме ги и ги нарязваме.
Тъй като ние обичаме гладка лютеница, си я пасирах.
В една купа смесваме солта, олиото, оцета, захарта, кимиона, черния пипер и разбъркваме всичко добре.
Всички зеленчуците слагаме в тенджера и пускаме котлона.
Маринатата слагаме в тиган или тенджерка, когато кипне, и след това го заливаме.
Нарязваме половината чесън и свежите билки, добавяме и тях в тенджерата.
Пинджура приготвяме на тих огън и непрекъснато бъркане.
Варим, докато не остане никаква излишна течност.
Когато е готово, настъргваме чесъна.
Когато изстине добре, го пълним в бурканчета.
Бурканчетата стерилизираме за около 20 минути.