Македонски Пинджур

Македонски Пинджур
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10
"Бъдете честни - има ли по-хубав Пинджур от македонския - няма"

Необходими Продукти

  • домати - 2.5
  • чушки - 2.5 кг
  • патладжани - 1 кг
  • оцет - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • сол - 3 с.л.
  • чесън - 10 скилидки
  • целина - 2 стръка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • кимион
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичаме зеленчуците на огън. В това число слагам и доматите.

Задушаваме ги, за да могат да се белят по-лесно.

Обелваме ги и ги нарязваме.

Тъй като ние обичаме гладка лютеница, си я пасирах.

В една купа смесваме солта, олиото, оцета, захарта, кимиона, черния пипер и разбъркваме всичко добре.

Всички зеленчуците слагаме в тенджера и пускаме котлона.

Маринатата слагаме в тиган или тенджерка, когато кипне, и след това го заливаме.

Нарязваме половината чесън и свежите билки, добавяме и тях в тенджерата.

Пинджура приготвяме на тих огън и непрекъснато бъркане.

Варим, докато не остане никаква излишна течност.

Когато е готово, настъргваме чесъна.

Когато изстине добре, го пълним в бурканчета.

Бурканчетата стерилизираме за около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: