Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени Гъби»Пълнени печурки със четири вида сирена

Пълнени печурки със четири вида сирена

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5273k1k2k5
Пълнени печурки със четири вида сирена3 / 3
11/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
1
"Не един, а цели четири вида сирена имат пълнените печурки"

Необходими Продукти

  • печурки - 10 - 12 бр. (средна големина)
  • сирене - 2 с.л. фета (натрошено)
  • топено сирене - 2 с.л.
  • синьо сирене - 1 с.л. (натрошено)
  • кашкавал - 3 с.л. (настърган на едро ренде)
  • краве масло - 50 г
  • пушена сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбките измиваме, отстраняват им се пънчетата (тях използвайте при друго готвене) и се подреждат в леко намазнен с краве масло сахан или друг подходящ съд за готвене и сервиране (керемида или керамична малка тавичка).

Поръсваме с пушена сол. Всяка шапчица се пълни с микс от сирената - синьо, пушено и фета. Завършваме пълнежа с настърган на едро кашкавал и краве масло на парченца.

Наливаме в сахана около 0.25 мл водичка и слагаме да се пече в предварително загрята фурна до готовност.

Преди сервиране поръсете пълнените гъбки с накълцан пресен копър.

Рецептата е подходяща за нисковъглехидратен-високомазнинен режим на хранене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: