Начин на приготвяне
Сварете лещата. Настържете тиквичката и отцедете течността. Настържете кашкавала. Нарежете магданоза на ситно. Изцедете вече сварената леща и я сложете в купа, добавете тиквичката, магданоза, кашкавала, брашното и овкусете с къри, куркума, черен пипер и сол. Разбъркайте добре сместа и оформете кюфтенца с ръце.
Загрейте малко олио в тиган. Сложете в три отделни купи брашното, разбитите яйца и галетата. Оваляйте кюфтенцата първо в брашното, после в яйцата и накрая в галетата. Пържете кюфтенцата, докато панировката придобие златист цвят.
За лютеницата нарежете чушките, доматите, лука и чесъна на ситно и ги сложете да се задушават в силно загрят тиган със зехтин. Когато течността от зеленчуците се изпари, добавете захар и сол.
Сервирайте кюфтенцата в чиния и гарнирайте с готовата лютеница.