Начин на приготвяне
За тестото смесете брашното, солта, захарта и сухата мая. Добавете зехтина постепенно, докато разбърквате брашното със съставките.
Добавете водата постепенно, докато се формира тестото.
Продължете да месите, докато се получи меко и кадифено тесто. Дайте на тестото да почине.
За пълнежа смесете рибата тон с песто. Запържете лука в малко масло и добавете към рибата тон. Добавете сол и черен пипер. Формирайте кръгове от тестото като питки, поставете две супени лъжици от пълнежа в центъра и уплътнете във формата на полукръг.
Печете 2-3 минути в предварително загрята фурна до средна температура от 180 градуса. Извадете ги.
Намажете питките с яйчен жълтък, поръсете се със сусам или маково семе, сложете обратно във фурната за още 20 минути, докато тестото получи златист загар.
Сервирайте горещи.