Понички с карамелизирани ябълки

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Иноватор
292
2k
678
536
12/09/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 139
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества
Понички

Начин на приготвяне

Ябълките се измиват. Режат се на филийки, като се обръщат настрани. Филийките трябва да са дебели около 1 см. С малка лъжичка се издълбава дупка в средата, като се отстраняват семките.

В голяма купа се слага содата и малко оцет. Добавят се солта и 1 ч.л. захар. Добавя се киселото мляко и яйцето. Разбива се. Добавя се брашното постепенно. Разбърква се.

Тестото трябва да стане леко течно, не много гъсто.

В тиган се слагат двата вида захар. Намокря се с малко вода. Слага се на котлона, докато захарта се разтопи.

Нареждат се ябълки, за да се карамелизират. Когато се карамелизират от едната страна, се обръщат от другата. Всички ябълки се карамелизират.

В дълбоко тиганче се слага повече мазнина да загрее. Карамелизираните ябълки се потапят в тестото, така че добре да се покрие цялата ябълка.

Пържи се от двете страни до златисто. Поничките се поръсват с пудра захар още докато са топли.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар