Пиле с хрупкави зеленчуци

12/09/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 637
  • Преглеждания за месеца110
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се нарязва на ленти, овкусява се със соев сос, лимон, оризов оцет, и накълцания чесън. Стои в маринатата, докато приготвим зеленчуците.

Зеленчуците се нарязват на ленти. В дълбок тиган слагам маслото и зехтина, добавям месото и задушавам 10 мин, добавям гъбите /в моя случай предварително бланширани/, задушавам 2 мин, добавям морковите и лука, продължавам задушаването, докато лукът стане прозрачен, добавям и чушките и готвя още 4-5 мин.

Идеята е зеленчуците да поемат от аромата на ястието, но да останат хрупкави.

В края поливам със сос от нар и 1 с.л. мед, леко разбърквам и е готово!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар