Постен тиквен сладкиш

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
906
5k
4k
1k
5
13/09/2018
"Вкусни сладкиши по време на пости или как да приготвим постен тиквен сладкиш"
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 926
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме тиквата и я нарязваме на средно ситни кубчета.

Кафявата тръстикова захар, разтваряме в определената водичка, разбъркваме хубаво, за да няма бучки (защото при печенето бучките се карамелизират), и я добавяме към тиквата.

Смесваме ги и оставяме за 5 минути тиквата да поеме сладостта на захарта. Овкусяваме с канелата и поръсваме орехите (на едро - ядките, счупени на две).

След което постепенно добавяме брашното, като бъркаме усилено с голяма дървена лъжица. В намазнена тавичка и напудрена с брашно, застиламе равномерно сместа и печем около 35 минути на 200 градуса.

Тъй като не слагаме набухватели в този сладкиш, се получава плътен, като тиквата омекотява с влажността си и ароматизира с прекрасния си аромат!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар