Начин на приготвяне
Обелваме тиквата и я нарязваме на средно ситни кубчета.
Кафявата тръстикова захар, разтваряме в определената водичка, разбъркваме хубаво, за да няма бучки (защото при печенето бучките се карамелизират), и я добавяме към тиквата.
Смесваме ги и оставяме за 5 минути тиквата да поеме сладостта на захарта. Овкусяваме с канелата и поръсваме орехите (на едро - ядките, счупени на две).
След което постепенно добавяме брашното, като бъркаме усилено с голяма дървена лъжица. В намазнена тавичка и напудрена с брашно, застиламе равномерно сместа и печем около 35 минути на 200 градуса.
Тъй като не слагаме набухватели в този сладкиш, се получава плътен, като тиквата омекотява с влажността си и ароматизира с прекрасния си аромат!
Чудно Вкусно!