Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена спаначена торта с картофи

Солена спаначена торта с картофи

Петя ТосковаПетя Тоскова
Помощник Готвач
829682871
Солена спаначена торта с картофи6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Най-обичаме торти, които се поднасят с вино, солени и сочни"

Необходими Продукти

  • Тестото
  • кисело мляко - 300 г
  • брашно - 300 г
  • спанак - 50 г
  • олио - 75 мл
  • яйца - 4 бр.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 пак.
  • сол - на вкус
  • Плънката
  • крема сирене - 250 г
  • краве сирене - 250 г
  • шунка - 200 г
  • краве масло - 100 г
  • картофи - 3 бр. (сварени)
  • моркови - 2 бр (сварени)
  • колбас - 200 г шпек
  • маслини - 200 г
  • чубрица - на вкус
  • копър - 1/2 връзка или връхчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата ги разбиваме с олиото. Сипваме и киселото мляко и отново разбиваме. Брашното го смесваме с бакпулвера и солта. Наливаме яйчената смес, като се разбиваме, за да няма бучки.

Спанакът го попарваме с вряла вода, отцеждаме и го накълцваме на ситно.

Тестото го разделяме на три равни части. Към едната част добавяме наситнения спанак, към втората – червения пипер, а третата си я оставяме така.

От всяка част оформяме блат във форма за печене с подвижно дъно с диаметър около 20 см, застлана с хартия за печене.

Блатовете ги печем за 15 минути в загрята на 180 градуса фурна. Охлаждат се и се заравняват, ако имат нужда.

Маслото го разбиваме с миксер може и на ръка. Добавяме натрошеното сирене и крема сиренето и разбъркваме. Сипваме сварените картофи, морковите, добавяме шунката, шпек колбас и нарязаните маслини на кубчета, както и наситнения копър, слагаме и малко чубрица. Разбъркваме хубаво.

Върху червения блат разпределя половината плънка.

Поставяме си зеления блат и си го намазваме с останалата плънка.

Похлупваме си го с белия блат.

Солената торта я прибираме в хладилник за няколко часа.

Добър Апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: