Начин на приготвяне
Нарежете обелени картофи за тортата и моркови. Сварете ги за 15-20 минути с щипка сол, и отцедете от водата. Още топли намачкайте с преса на пюре и разделете сместа на две части.
В купа смесете майонеза, меко крема сирене, извара и разбъркайте.
Овкусете със сол, черен пипер и магданоз. Сварете яйцата, обелете и нарежете половината на кръгчета, другите са за декорация отгоре.
В малка форма за торта с диаметър от 19 см с падащ ринг сипете половината картофи и оформете блат, като притиснете с лъжица.
Отгоре сипете по голямата част от майонезена смес и наредете кръгчета сварени яйца.
Овкусете ги с шарена сол. Следват останалите картофи за втори блат и измазване с майонеза.
Поръсете с настърган кашкавал, украсете вашата солена торта с резени яйца, маслини, магданоз и червена чушка.
Охладете добре и поднесете нарязана като торта.
Весели и вкусни Коледни празници с тази Солена торта с картофи и кашкавал!
Коментари