Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Солена торта с картофи и сирене

Солена торта с картофи и сирене

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Солена торта с картофи и сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10-12 парчета
"Който е на диета да не гледа - следващата рецепта е само за цените и лакомници като нас"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • сирене - 400 г натрошено
  • кисели краставички - 1 буркан
  • праз - 1 - 2 стръка накълцан
  • бекон - 400 г, може и шунка
  • мазнина - 3 с.л.
  • яйца - 5 броя, твърдо сварени
  • сирене - 200 г Крема
  • майонеза - към 2 опаковки
  • желатин - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината в тиган и задушете накълцания праз, след което прибавете нарязания бекон или шунка. Запържете за кратко и махнете от котлона. Добавете сол и черен пипер на вкус.

През това време сложете картофите хубаво да се сварят в подсолена вода, но трябва да останат цели, за да се настържат. Обелете ги и ги настържете. Сложете желатина да набъбне, разтопете го и го разбъркайте с крема сиренето и майонезата.

Пригответе си форма с махащи се стени. На дъното намажете малко от майонезената смес. Отгоре хубаво поръсете с пласт настъргани картофи, натрошено сирене, ред праз и бекон, тънко нарязани на филийки кисели краставички и яйца и малко майонеза. По желание добавете подправки на вкус.

Следва отново ред картофи и продуктите в същия ред. Готовата торта се намазва с майонезата и се слага за няколко часа в хладилника, за да стегне. Прави се украса по избор, след като се махне от тавата и се обърне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
59
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Василена
Василена
За да се стържат нормално, а не да стават на каша картофите се сваряват предишната вечер и се оставят да престоят.
14.10.2013 07:59
Нина
Нина
Немога само да разбера,как може да се настържат хубаво сварени картофи
30.09.2013 09:05