Панирани крилца с картофена панировка

14/09/2018
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф122866426807
"Искахме панирани крилца, с които се пие бира, резултатът надмина очакванията ни "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо693
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре пилешките крилца, срязваме, за да получим маншончета и крилца, слагаме в тенджерка и заливаме с вода. Прибавяме пилешки бульон и сваряваме крилцата. Когато са готови, изваждаме от водата и отцеждаме в цедка или гевгир.

Леко посоляваме крилцата. Поръсваме с къри, черен пипер и пушен червен пипер и овалваме добре в царевично брашно. Оставяме крилцата за 5-10 минути и приготвяме панировката.

В купа разбиваме яйцата (2 бр.) с щипка сол, кисело мляко (1 с.л.) , бакпулвер (1 к.л.) и картофено нишесте (3-4 с.л. или колкото е необходимо да получим панировка с гъстота на боза.

Нагряваме в подходящ за пържене съд повече олио. Взимаме маншонче или крилце, топваме в панировката и слагаме в олиото да се изпържат до златисто от всички страни.

Готовите порции изваждаме върху салфетка да се отцедят от излишната мазнина.

Сервираме със сос от смесени кисело мляко, майонеза, сол и наситнен пресен копър в съотношение по вкус.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар