Хрупкави панирани крилца

Хрупкави панирани крилца
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Хрупкави, по-хрупкави, най-хрупкавите панирани крилца са това"

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 500 г
  • яйца - 1 голямо
  • ПАНИРОВКА
  • галета - 70 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • мащерка
  • джинджифил - 1 к. л.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измити пилешки крилца се срязват на две части, като се отделя горната от долна част. Сваряват се за 20 минути и се отцеждат. Поръсваме с малко сол и черен пипер.

В чиния се смесва галета, червен пипер, риган, мащерка и джинджифил с малко сол.

Отделно се разбива яйцето. Загрява се олио на 4 степен на котлона. Първо се топи в яйцето, после се овалва в сухата смес и нареждаме в табличка.

Когато всички са готови се пържат от двете страни и изваждаме върху кухненска хартия да попие мазнината.

Сервираме в чиния топли, но и студени са вкусни. Невероятно бирено мезе!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: