Солети от Лимец

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
942
5k
4k
1k
5
Солети от Лимец
Снимка: Илиана Първанова
1 / 8
15/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви12 мин.
Общо22 мин.
"Когато вкъщи има любители на солетите, изненадайте ги със здравословни солети от Лимец"

Необходими Продукти

  • лимецово брашно - 200 г
  • хлебна сода - 1/3 ч.л.
  • хималайска сол - 1/3 ч.л. фина
  • ябълков оцет - 1 с.л.
  • шарлан - 1/2 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме брашното от лимец. В отделна купичка смесваме содата с оцета, при което тя се активира, и ги добавяме към брашното. Подправяме с фината хималайска сол и шарлана.

Разбъркваме продуктите заедно и с малко водица (по възможност хладка) забъркваме тесто. Месим известно време, докато стане тестото еластично.

Разточваме го на платно с дебелина около 5 мм. С остър нож го нарязваме на ленти, широки около 1 см.

В тавичка, която предварително сме намазнили, ги подреждаме едно до друго с малко разстояние.

Намазваме солетите с шарлан и ги печем на 200 градуса около 10-12 минути.

Поднасяме ги топли и хрупкави!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: