Домашни солети от лимец

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор340871
15/09/2018
Приготвяне13 мин.
Готвене12 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 909
  • Преглеждания за месеца80
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • брашно от лимец - 1 ч.ч.
  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • ябълков оцет - 1 и 1/2 с.л. домашен
  • хималайска сол - 1/2 ч.л. фина
  • шарлан - 1 с.л.
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд сипваме лимецовото брашно, към него и пълнозърнестото. Прибавяме яйцето, хималайската сол и шарлана. Поръсваме содата и я заливаме с оцета, за да се активира - и тя има буйна реакция на събуждане.

Разбъркваме ги и започваме постепенно да наливаме малко водичка, като месим, месим, докато не получим едно меко нелепкаво тесто.

Раздаваме го на тънко и нарязваме тънки лентички с ширина 5 мм. Взимаме две лентички, притискаме леко двата им края, да се съединят и усукваме.

В предварително намазнена с шарлан тавичка подреждаме усуканите солети. Печем около 10-12 минути на 200 градуса.

Невероятни солети с лимецово брашно - лесни за приготвяне у дома!

Чудно Вкусно!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар