Хрупкави Соленки за Вегани

16/09/2018
"Кои са любимите соленки на веганите ли - ето ги, тези са "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо453
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пълнозърнесто брашно - 250 г
  • брашно от лимец - 150 г
  • хималайска сол - 1/2 ч.л. фина
  • хлебна сода - 1/2 ч.л.
  • ябълков оцет - 4 ч.л. (домашен)
  • шарлан - 3 ч.л.
  • семена - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме пухкаво и меко тесто от комбинацията на лимецово брашно, пълнозърнесто брашно, хималайска сол, сода, активирана с ябълков оцет, шарлан и семена. Месим хубаво тестото.

Колкото повече го месим, толкова по-пухкаво и еластично ще стане! Разточваме средно дебелички кръгли лентички и вместо да ги съединим в кръг, преплитаме двата края и ги залепваме на 1 см разстояние, и както на снимката - се получават преплетени фигурки.

Еластичното тесто позволява най-различни видове форми да сътворим с ръцете си. Намазваме с шарлан тава и ги подреждаме на малко разстояние.

Отгоре ги намазваме с шарлан, за да не изгорят, а да добият златист цвят. Печем соленките на 200 градуса за около 10-12 минути.

Поднасяме топли.

Лесни за приготвяне! Невероятно хрупкави!

Чудно Вкусно!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар