Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Пастичини Биково око (Pasticcini Occhi Di bue)

Пастичини Биково око (Pasticcini Occhi Di bue)

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Пастичини Биково око (Pasticcini Occhi Di bue)5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
20
"Ама вижте как ви гледат тези Пастичини Биково око - как да ни ги излапа човек"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 250 г, бяло
  • масло - 100 г, стайна температура
  • кафява захар - 100 г ( бяла захар)
  • ванилия - 2 бр. прах (0.2 г)
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • Пълнеж по избор
  • сладко
  • крем
  • лешников крем
  • шоколад - около 40 г за потапяне, декорация
  • ЛИМОНОВО ПОРТОКАЛОВ КРЕМ
  • лимони - 1 бр.
  • портокали - 1 бр.
  • захар - 300 г
  • семола - 2 с.л. (или фин грис, нишесте), може и малко повече
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 180 градуса;

Плоска тава покрита с хартия за печене.

В купа с вилица се разбива яйцето и захарта. Добавя се мекото масло, като леко се смачква с вилицата, то ще стане на много дребни парченца, добавя се ванилията и на три порции брашното.

С ръце се оформя средно твърдо тесто. Завива се във фолио и се оставя за 30 мин. в хладилник.

Охладеното тесто се разточва с дебелина около 5 мм. За по-голямо удобство може да се разточи между две хартии. С подходяща формичка се изрязват кръгове с желана големина по избор. Подреждат се в тавата.

Другата част от изрязаните кръгове се изрязват и в средата с формичка да се образува дупка. Бройката на изрязаните цели кръгчета и тези с дупка трябва да са равни.

Останалото тесто отново се събира, леко се охлажда, ако е необходимо, и отново се разточва и оформя.

Пече се на 180 градуса за около 15 до 20 мин. Трябва да останат бели или да бъдат с лек загар по края на бисквитата.

Охлаждат се напълно.

Долната част на бисквитата се намазва с избран крем / сладко и се покрива с друга бисквита с дупка в средата. Леко се притискат.

Разтопява се шоколадът и всяка бисквита се потопява до половината.

Подреждат се върху хартия за печене, докато стегне шоколадът.

Лимоново-портокалов крем

Цитрусите заедно с корите се поставят в тенджера с вряща вода за 1 мин. Изваждат се, разрязват се и се отстраняват семките, нарязват се на парчета. Поставят се в блендер/кухненски робот и се смилат на пюре заедно със захарта и семолата.

Сместа се изважда от блендера и се поставя в касерола на умерен котлон, докато се изпари всякаква течност. Трябва да се превърне в тежък лимонов крем, подходящ за намазване на бисквити.

Източник: Fatto in Casa da Benedetta

Ползвала съм два вида крем, лимоново-портокалов и лешников шоколад, който е готово приготвен, но съм добавила към него и още 50 г смлени лешници.

Пастичините Биково око (Pasticcini Occhi Di bue) са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Подобни от медията