Начин на приготвяне
Фурна - 180 градуса;
Плоска тава покрита с хартия за печене.
В купа с вилица се разбива яйцето и захарта. Добавя се мекото масло, като леко се смачква с вилицата, то ще стане на много дребни парченца, добавя се ванилията и на три порции брашното.
С ръце се оформя средно твърдо тесто. Завива се във фолио и се оставя за 30 мин. в хладилник.
Охладеното тесто се разточва с дебелина около 5 мм. За по-голямо удобство може да се разточи между две хартии. С подходяща формичка се изрязват кръгове с желана големина по избор. Подреждат се в тавата.
Другата част от изрязаните кръгове се изрязват и в средата с формичка да се образува дупка. Бройката на изрязаните цели кръгчета и тези с дупка трябва да са равни.
Останалото тесто отново се събира, леко се охлажда, ако е необходимо, и отново се разточва и оформя.
Пече се на 180 градуса за около 15 до 20 мин. Трябва да останат бели или да бъдат с лек загар по края на бисквитата.
Охлаждат се напълно.
Долната част на бисквитата се намазва с избран крем / сладко и се покрива с друга бисквита с дупка в средата. Леко се притискат.
Разтопява се шоколадът и всяка бисквита се потопява до половината.
Подреждат се върху хартия за печене, докато стегне шоколадът.
Лимоново-портокалов крем
Цитрусите заедно с корите се поставят в тенджера с вряща вода за 1 мин. Изваждат се, разрязват се и се отстраняват семките, нарязват се на парчета. Поставят се в блендер/кухненски робот и се смилат на пюре заедно със захарта и семолата.
Сместа се изважда от блендера и се поставя в касерола на умерен котлон, докато се изпари всякаква течност. Трябва да се превърне в тежък лимонов крем, подходящ за намазване на бисквити.
Източник: Fatto in Casa da Benedetta
Ползвала съм два вида крем, лимоново-портокалов и лешников шоколад, който е готово приготвен, но съм добавила към него и още 50 г смлени лешници.
Пастичините Биково око (Pasticcini Occhi Di bue) са готови.