Начин на приготвяне
Сметаната се разбива до твърд сняг, а течния шоколад се разтапя допълнително на водна баня. Затопля се млякото и към него се прибавя кафето.
Взима се чинията/поднос, в който тортата ще се сервира, и в центъра се поставя обръчът от кръгла форма за торта с пружина. На дъното се слага тънък слой сметана, след това се покрива с напоени в млякото бисквити, оставащите дупки се покриват с натрошени парченца от бисквитите.
Ред е на тънък слой течен шоколад, с който се покриват бисквитите, и отгоре отново сметана. Така се редуват продуктите, докато не достигнете желаната височина. Можете внимателно да махнете обръча и да процедирате с декорацията.
Тортата принципно се декорира с напоени с мляко бисквити отстрани, а отгоре се ръси с какао, но можете да разнообразите по ваш начин и фантазия. Ще кача снимки на няколко варианта.
Тортата трябва да престои в хладилник поне два часа, преди да бъде консумирана.
Искам да уточня, че това е рецепта с типични италиански бисквити, които в България не съм виждала. Името им е Пан ди стелле което буквално означава хляб от звезди. Какаови са и ги характеризират бели захарни звездички отгоре. Изключително вкусни са, но може да ги заместите с други какаови бисквити, стига да са достатъчно сладки и вкусни.
Тази торта е много лесна и бърза, изключително вкусна е, но и много калорична.