Торта Pan Di Stelle

Торта Pan Di Stelle
Снимка: Потребител#165089
1 / 5
02/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Леле, с тази бисквитена торта с кафе и течен шоколад ще си оближете направо пръстите. И да не забравите да ни запазите едно парче"

Необходими Продукти

  • бисквити - 700 г какаови
  • сметана - 500 мл течна сладка
  • течен шоколад - 400 г
  • прясно мляко - 150 мл
  • кафе - 1 к.ч.
  • какао - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сметаната се разбива до твърд сняг, а течния шоколад се разтапя допълнително на водна баня. Затопля се млякото и към него се прибавя кафето.

Взима се чинията/поднос, в който тортата ще се сервира, и в центъра се поставя обръчът от кръгла форма за торта с пружина. На дъното се слага тънък слой сметана, след това се покрива с напоени в млякото бисквити, оставащите дупки се покриват с натрошени парченца от бисквитите.

Ред е на тънък слой течен шоколад, с който се покриват бисквитите, и отгоре отново сметана. Така се редуват продуктите, докато не достигнете желаната височина. Можете внимателно да махнете обръча и да процедирате с декорацията.

Тортата принципно се декорира с напоени с мляко бисквити отстрани, а отгоре се ръси с какао, но можете да разнообразите по ваш начин и фантазия. Ще кача снимки на няколко варианта.

Тортата трябва да престои в хладилник поне два часа, преди да бъде консумирана.

Искам да уточня, че това е рецепта с типични италиански бисквити, които в България не съм виждала. Името им е Пан ди стелле което буквално означава хляб от звезди. Какаови са и ги характеризират бели захарни звездички отгоре. Изключително вкусни са, но може да ги заместите с други какаови бисквити, стига да са достатъчно сладки и вкусни.

Тази торта е много лесна и бърза, изключително вкусна е, но и много калорична.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: