Тесто за мекици в хлебопекарна

16/09/2018
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 717
  • Преглеждания за месеца441
  • Преглеждания за седмицата67
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загасете содата в киселото мляко и изчакайте да шупне.

В контейнера на хлебопекарната сложете всички течни съставки: яйцата, прясното мляко, киселото мляко със содата, солта и захарта.

Отгоре сложете всичкото брашно, като покриете равномерно течността, така че да не се вижда. Натрошете маята.

Пуснете на програма тесто. Ако ви се вижда, че тестото лепи по време на месене, може да добавите още 1-2 с.л брашно.

Малко преди да спре да меси (при мен е на 15-та минута), сложете супената лъжица олио.

Затворете и изчакайте час и половина (при мен тази програма е с такава продължителност).подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар