Пукани люти чушки без стерилизиране

Росица ПетроваРосица Петрова
Мастър Шеф
344
3k
2k
1k
4
17/09/2018
"Пикатни пукани чушки, които нямат нужда от стерилизиране, а издържат цяла зима "
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо182 615
  • Преглеждания за месеца10571
  • Преглеждания за седмицата2244
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

  • люти чушки - 2 кг (рибки)
  • оцет - 700 мл
  • захар - 8 с.л.
  • сол - 8 с.л. (равни)
  • чесън - 2 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрежете дръжките на чушките, измийте ги добре и ги подсушете.

В тиган с незалепващо покритие или в алуминиева тавичка за еднократна употреба напукайте по малко от двете страни чушките.

Оставете ги да се охладят.

След около час ги наредете в бурканчета плътно, като помежду им слагате по няколко парчета нарязан чесън.

На всяко бурканче (аз ползвах от 400 мл) сложете по 1 с.л. сол (равна) и 1 с.л. захар (пълна). Долейте догоре с винен оцет и запечатайте с капачки.

В следващите два дни обръщайте бурканите, за да се разтворят солта и захарта и да се смесят добре.

След това съхранявайте на хладно и тъмно.

Така приготвени лютите чушки издържат до следващата година и са вкусна добавка към много ястия.

Добър апетит!

Капачки за буркани 50 бр - Етрополе
За вашата зимнина препоръчваме:
Капачки за буркани 50 бр - Етрополе
5.99 лв.
Виж ››

За да не отидат усилията ви на вятъра и да не се притеснявате, че зимнината ви ще се развали, заложете на изпитаното качество на капачки за буркани Етро Поле.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Албена Атанасова
Великолепна рецепта!
1
0
Мария Божилова
Рецептата е добра, чушлета се запазват хрупкави.
1
0
Станислава Вълкова
Фенка съм на лютичкото, по тази рецепта чушлетата стават много апетитни.
12
0