Пукани люти чушки без стерилизиране

17/09/2018
Росица Петрова
отРосица ПетроваГотвач140631001
"Пикатни пукани чушки, които нямат нужда от стерилизиране, а издържат цяла зима "
Приготвяне60 мин.
Готвене15 мин.
Общо75 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 461
  • Преглеждания за месеца162
  • Преглеждания за седмицата32
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

  • люти чушки - 2 кг (рибки)
  • оцет - 700 мл
  • захар - 8 с.л.
  • сол - 8 с.л. (равни)
  • чесън - 2 глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрежете дръжките на чушките, измийте ги добре и ги подсушете.

В тиган с незалепващо покритие или в алуминиева тавичка за еднократна употреба напукайте по малко от двете страни чушките.

Оставете ги да се охладят.

След около час ги наредете в бурканчета плътно, като помежду им слагате по няколко парчета нарязан чесън.

На всяко бурканче (аз ползвах от 400 мл) сложете по 1 с.л. сол (равна) и 1 с.л. захар (пълна). Долейте догоре с винен оцет и запечатайте с капачки.

В следващите два дни обръщайте бурканите, за да се разтворят солта и захарта и да се смесят добре.

След това съхранявайте на хладно и тъмно.

Така приготвени чушките издържат до следващата година и са вкусна добавка към много ястия.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Станислава Вълкова
Фенка съм на лютичкото, по тази рецепта чушлетата стават много апетитни.
5
0

Виж всички коментари или напиши такъв