Агнешка асма дроб чорба

ЗорицаЗорицаМастър Шеф90024827724
17/09/2018
"Ароматна асма дроб чорба, рецептата за която взехме от старите тефтери "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 404
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подсолена вряща вода се сваряват предварително измитите и нарязани на средни парчета агнешки дреболии за около 1 час.

Бульонът се прецежда и в него се слагат последователно ситно нарязаните лук, морков, чушка. След 15 минути се добавят вече наситнените агнешки дреболии и след около още 10 минути - и нарязаните на ситно стерилизирани лозови листа и измития и изцеден ориз.

Оставя се да поври още десетина минути и чорбата се дърпа от огъня.

В друг съд се загрява олиото и се запържва брашното, след него - и червеният пипер. Запръжката се разрежда с бульон от чорбата и постепенно се връща в тенджерата към агнешката чорба.

Агнешката дроб чорба се връща на котлона и се оставя да заври още десетина минути, след което се дърпа и оставя захлупена за 10 минути да отдъхне.

След това се поръсва със ситно нарязан девисил и магданоз, подправя се със сол и черен пипер на вкус.

Поднася се гореща.

Добър апетит! подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Зорица
Зорица
19.09.2018 10:21
Рецептата наистина е много стара, от рецептурника на прабаба ми, с единствената разлика, че чорбата се е приготвяла по Гергьовден и са се използвали свежи млади и крехки лозови листа. Сега обаче агнешко има целогодишно и можем да се насладим по всяко време на тази страхотна чорба.
5
0