Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се измиват и обезкостяват, като се внимава да не се разкъсат, за да станат на пържоли.
С помощта на мелничка се смилат сушените зеленчуци (морков, праз, червена чушка, кромид лук, целина, пащърнак).
Върху дървена дъска се поръсват по малко сол и черен пипер и по чаена лъжичка от смлените сушени зеленчуци.
Всяка пилешка пържола се поставя върху сместа от подправките и леко се притиска с ръце. Отгоре отново се поръсва със сушени зеленчуци, сол и черен пипер. Притиска се, за да полепнат добре подправките.
По същия начин се процедира и с останалите две пилешки пържоли. Накрая се прехвърлят в широка купа и се заливат с олиото. Оставят се на страни да се овкусят за 30 минути.
През това време лукът се обелва и нарязва на шайби, пиперките и чушките се измиват и подсушават.
Скарата се загрява хубаво и се намаслява. Върху нея се изпичат първо намазаните с олио шайби кромид лук, след тях пилешките пържолки от бутчета и пиперките. Обръщат се, за да се изпекат равномерно.
В подходящ керамичен съд се нарежда на дъното ред изпечен лук, следван от изпечените бутчета, отново най-отгоре отново лук и чушките. Захлупва се с капак и се оставят 20-30 минути върху вече изключената, но още гореща скара, за да си отдъхнат преди сервиране.
Обезкостените пилешки бутчета на скара с ароматни подправки са много вкусни!
Ако обичаш да хапваш пилешки бутчета, опитай и другите ни предложения за печени пилешки бутчета, пилешки бутчета с картофи или вкусни бутчета с ориз.
Коментари