Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печена сланина на скара

Печена сланина на скара

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k8k7
Печена сланина на скара
Снимка: Зори
1 / 8
08/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Замириса на печена сланина на скара и забравихме какво щяхме да ви казваме"

Необходими Продукти

  • сланина - 300 г
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • пресен чесън - няколко стръка
  • винен оцет - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - 2 - 3 бр. за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сланината се нарязва на филии, като кожата не се маха. Поръсва се от всички страни с черен пипер, кимион и ситно нарязан пресен чесън.

Скарата се загрява и сланината се изпича и от двете страни до хубав златист загар.

Поднася се полята с чеснов дресинг, приготвен от 1-2 пресовани скилидки чесън и две супени лъжици винен оцет. Сол не се добавя, тъй като сланината е солена.

Гарнира се с резени домат и ситно накълцани пера пресен чесън.

Поднася се като предястие или допълнение към основно ястие с месо, задължително в компанията на хубаво червено вино.

Печената сланина на скара е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: