Тиква-печена, с ориз

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaНовак
18/09/2018
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо381
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

След като почистите тиквата от кора и семена, я нарежете на дребни парченца. Сложете ги в тава (по-дълбока), която сте намазали с масло.

Добавете предварително измития ориз, залейте с млякото, в което сте разтворили 3/4 от захарта и сте добавили ванилия.

Най-отгоре сложете нарязано на парченца масло равномерно.

Сложете десерта да се изпече в умерена фурна.

Останалата захар смесете с канела, счукани орехи и поръсете с нея вече готовата печена тиква с ориз.

Рецептата е от Монтанско.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар