Печена тиква с ориз

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Печена тиква с ориз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • тиква - 2 кг
  • ориз - 300 г
  • прясно мляко - 400 мл
  • масло - 100 г
  • орехи - 100 г
  • пудра захар - 50 г
  • ванилии - 1 пакетче
  • канела - 5 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме от кората и семето тиквата и я режем на дребни кубчета.

Намазваме с масло дълбока тава и изсипваме тиквата.

Почистваме и измиваме ориза и го прибавяме към тиквата.

Заливаме с млякото, което сме подсладили със 3/4 от захарта и ароматизирали с ванилията.

Отгоре поставяме нарязаното на парченца масло.

Печем в умерена фурна.

След изпичане поръсваме с останалата захар, която сме разбъркали с канелата и счуканите орехи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: