Шоколадов сладкиш Есенна наслада

20/09/2018
"Насладете се на есента с помощта на ароматен шоколадов сладкиш Есенна наслада "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 119
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества
Шоколадов Сладкиш

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта с миксер. Добавя се олио и кисело мляко с разбита в него сода за хляб.

Прибавя се ванилия и какао, разбърква се и на части сипваме от пресято брашно с бакпулвера, смлени орехи и смесваме докато се получи кексова смес.

Ябълките се обелват и нарязват на тънки резени. На дъното на тава 24 см се разтопява масло , върху него се редят бисквити с овесени ядки и сипваме половината шоколадово тесто.

Отгоре се нареждат резени ябълки, покриват се с тесто, отново резени ябълки и завършваме с тесто което се разпределя с лъжица колкото да покрие ябълките. Отгоре се поръсва с малки парченца шоколад нарязан с нож.

Печем сладкиша в загрята фурна 180 градуса до суха клечка около 35-40 минути, проба с клечка да излезе суха. Леко охладен се нарязва на квадрати и поръсваме с пудра захар. Чудесен за кафето!

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар